Kudüs’te Düzenlenen Sosyal Bilimler Kongresi Sona Erdi.

Kudüs, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumunun desteğiyle Gazi Üniversitesi, Turkish Studies Dergisi ve El-Kudüs Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi için farklı ülkelerden gelen 600’ü aşkın bilim insanını ağırladı.

Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Özel Temsilcisi ve Kudüs Valisi Adnan el-Hüseyni, Filistin Yüksek Öğretim ve Eğitim Bakanı Sabri Saydam, Gazi Üniversitesi Rektörü İbrahim Uslan ve Kudüs Üniversitesi Rektörü İmad Ebu Kişik tarafından gerçekleştirilen açış konuşmalarında, Türkiye ve Filistin arasındaki tarihi bağların gücüne vurgu yapıldı ve düzenlenen kongrenin Filistinli bilim insanlarının dünyaya açılmalarına katkı sağlayarak bu bağları kuvvetlendirmesi temennisi dile getirildi.

Gazi Üniversitesi ile Kudüs Üniversitesi arasında ‘Mevlana Değişim Programı Çerçevesinde Akademik ve Bilimsel İşbirliği’ anlaşmasının imzalandığı kongrede,ortak araştırma projeleri, konferanslar, toplantılar, seminerler ve çalıştaylar, akademik ve bilimsel çalışmalar anlaşma kapsamında ortak yürütülecek, ayrıca ortak doktora programları açılacak,  kamplarının yanı sıra bilimsel etkinlikler düzenlenecek.

30 farklı salonda dil bilimi, ekonomi, hukuk, siyaset, felsefe, ilahiyat, tarih gibi sosyal bilimlerin çeşitli alanlarından 400’ü aşkın bildirinin sunulduğu kongrede, sosyal bilimler alanındaki son çalışmalar paylaşıldı.