К 100-летию открытия Великого национального собрания Турции была издана книга «Великое национальное собрание Турции и национальный суверенитет».

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde yer alan Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, TBMM’nin açılışının 100. yılı kutlamaları kapsamında  TBMM ve Millî Egemenlik adlı bir armağan kitap yayımladı.

Bir asırlık kutlu tarihî mirasın anlaşılmasına, millî egemenliğin, demokrasi ve temsil kavramlarının özümsenmesine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan bu kapsamlı eserde; millî egemenliğin kurumsallaşma süreci, demokrasi ve temsil kavramlarını özümsemek için başta TBMM’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Meclis başkanlarının öz geçmişleri, TBMM Birinci Dönem milletvekilleri hakkında bilgiler, konuyla ilgili olarak 1921 yılında Mustafa Kemal Paşa ile yapılan  mülakat, Atatürk’ün millî egemenlik ile ilgili fikir ve düşünceleri yer almaktadır.

TBMM ve millî egemenlik ana fikri etrafında bilim insanları tarafından kaleme alınan makalelerinin de yer aldığı eserde ayrıca, TBMM hizmet binaları hakkında bilgiler ve millî egemenlik belgeleri de toplu olarak okuyuculara sunulmuştur.

Okuyucular bu esere, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığının genel ağ sayfasından (http://www.atam.gov.tr/) ve satış bürolarından ulaşabilirler.