2021 Yılı Akademik Eğitim Programı Açılış Toplantısı Yapıldı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu (Yüksek Kurum) 2021 Yılı Akademik Eğitim Programı’nın ilk toplantısı çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Yaklaşık 420 bursiyerin katılımı ile yapılan çevrim içi toplantıya Yüksek Kurum ve bağlı kuruluşların Başkanları konuşmacı olarak katıldı.

Yöneticiliğini Yüksek Kurum Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yüksel Özgen’in yaptığı toplantıda ilk söz alan Atatürk Araştırma Merkezi (ATAM) Başkanı Prof. Dr. Adnan Sofuoğlu oldu. Sofuoğlu, yaptıkları araştırmalar ve yayımladıkları kitaplar hakkında bursiyerlere bilgi verdi. Sofuoğlu’nun ardından konuşan Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin ise yaptıkları kazı çalışmaları ve sürdürdükleri projeler hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Daha sonra söz alan Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin ise Türk dili ile ilgili yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Türkiye’nin en uzun soluklu dergisi Türk Dili Dergisi ve Türk Dünyası Dergisi hakkında bilgiler paylaşan Gülsevin, sözü Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Başkanı Dr. Zeki Eraslan’a bıraktı. Eraslan da kurumu ve yürüttükleri kültürel projeler hakkında bursiyerleri bilgilendirdi.

Toplantının devamında konuşan Yüksek Kurum Başkanı Prof. Dr. Muhammet Hekimoğlu, bursiyerlerin daha akademik ve birikim ile disiplinler arası yetişmelerinin sağlanması için bir dizi planlamalar yaptıklarını ifade etti. Hekimoğlu, bundan sonra bursiyerler ile daha yakın ilişki hâlinde olacaklarını sözlerine ekledi.

Toplantının sonunda bursiyerler merak ettikleri soruları Başkanlara sorma fırsatı yakaladı.