Yüksek Kurum Tarafından “10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni” Düzenlendi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ebediyete intikalinin 84. yıl dönümü münasebetiyle Kurumumuz tarafından Cumhurbaşkanı Vekilimiz Sayın Fuat OKTAY, bakanlarımız ve devlet erkânının katılımı ile Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni düzenlendi. Törende ayrıca, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri kapsamında Bayburt’tan Ankara’ya davet edilen 23 lise öğrencisi ile Ankara’da bulunan liselerden gelen 1.340 öğrenci de yer aldı.

Törene, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı. Ardından, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün sevdiği şarkılardan oluşan bir müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Törenin protokol konuşmaları, Cumhurbaşkanı Vekilimiz Sayın Fuat OKTAY ve Yüksek Kurum Başkanı Prof. Dr. Muhammet HEKİMOĞLU tarafından yapıldı.

Cumhurbaşkanı Vekilimiz Sayın Fuat OKTAY yaptığı konuşmada, İstiklal Mücadelesi’nin Başkomutanı, Cumhuriyet’in banisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ebediyete irtihalinin 84. yılında hürmetle ve rahmetle yâd etti. Sayın Fuat OKTAY, ülkemizin bugünlere gelmesinde katkısı olan herkese şükranlarını sundu.

Türk milletinin tarihinden aldığı güç ve Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün rehberliği ile dünyada örneğine rastlanmayan bir mücadele verdiğini aktaran Sayın OKTAY, Atatürk’ün bize miras bıraktığı en önemli değerlerden birisinin “millî egemenlik” olduğunu belirtti. Sayın OKTAY, Millî Mücadele’nin Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Ya İstiklal, Ya Ölüm” şiarıyla zafere ulaştığını dile getirdi ve “millî egemenlik”in önemi üzerinde durdu.

“Türkiye Yüzyılı”na, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türk milleti ile birlikte hazırlandıklarının altını çizen Sayın OKTAY, “Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma” hedefini rehber edindiklerini vurguladı. Sayın OKTAY ayrıca, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için her alanda gece gündüz çalışmayı sürdürdüklerini ifade etti.

Yüksek Kurum Başkanı Prof. Dr. Muhammet HEKİMOĞLU ise konuşmasına, başta İstiklal Mücadelemizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi namütenahi rahmet ve minnetle anarak başladı. Prof. Dr. HEKİMOĞLU, Türk milletinin geride bıraktığımız yüzyıl boyunca, Atatürk’ün “Her türlü başarı sırrının, her çeşit kuvvetin ve gücün gerçek kaynağının, milletin kendisi olduğuna inancımız tamdır.” sözünü şiar edinerek Cumhuriyet’i her bakımdan her alanda gıpta edilen yüksek bir mertebeye taşıdığını dile getirdi. Milletimiz tarihsel süreçteki bütün söylem ve eylemlerinde adalet, hakkaniyet, akıl ve insaf çizgisinden hiç ayrılmadığını ifade eden HEKİMOĞLU, Atatürk’ün gösterdiği “Yurtta Barış, Dünyada Barış” hedefinden asla vazgeçmediğini sözlerine ekledi. HEKİMOĞLU ayrıca, bu hedefleri gerçekleştirme yolunda geçmişte olduğu gibi bugün de Sayın Cumhurbaşkanımızın himaye ve liderliğinde aynı kararlılık ve özveriyle ilerlediğimizi söyledi.

Prof. Dr. Muhammet HEKİMOĞLU yaptığı konuşmada, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunun yüklendiği tarihî görevin bilincinde hareket ettiğine değinerek “Türkiye Yüzyılı”na girdiğimiz bugünlerde öz kimliği yaşatmak ve büyük millet olma bilincini pekiştirmek için özveriyle çalıştığını kaydetti.

Tören sonrasında, Cumhurbaşkanı Vekili Sayın Fuat OKTAY ve beraberindeki heyet, T.C. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Selanik’ten Anıtkabir’e Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK” sergisini ziyaret etti.